Τρίτη 2 Οκτωβρίου 2018

Αποκαλύψεις από την FAZ για το Σκοπιανό ζήτημα που αφορούν ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ : «Μυστικές συναντήσεις της Μ. Σπυράκη με τον Ζάεφ»






Ως "αγγελιοφόρος" για λογαριασμό της Νέας Δημοκρατίας και του αρχηγού της έδρασε η γνωστή στρατευμένη του γαλάζιου κόμματος. Προέκυψαν δύο παρασκηνιακές συναντήσεις της Μαρίας Σπυράκη με τον πρωθυπουργό της ΠΓΔΜ, Ζόραν Ζάεφ, σύμφωνα με την αποκάλυψη του γερμανικού μέσου ενημέρωσης FAZ (Frankfurter Allgemeine Zeitung).

Οι αποκαλύψεις βασίζονται σε έγγραφα από πρακτικά συνεδριάσεων της κυβέρνησης των Σκοπίων καθώς και του προέδρου της ΠΓΔΜ. Οι συναντήσεις έγιναν τον Δεκέμβριο του 2017 και λίγο πριν από τον φετινό Μάιο.


Ας δούμε τι λέει η FAZ σε ελεύθερη μετάφραση:

Σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών της ΠΓΔΜ την  27 Ιανουαρίου 2018

Σύμφωνα με την FAZ, πριν από έναν μήνα από την σύσκεψη των Σκοπιανών αξιωματούχων, τον Δεκέμβριο του 2017, ο Κυριάκος Μητσοτάκης είχε στείλει την ευρωβουλευτή του κόμματος του, Μαρία Σπυράκη, στον πρωθυπουργό της ΠΓΔΜ για να τον ενημερώσει για τη θέση τους.

Ν. Ντιμιτρόφ (Υπουργός Εξωτερικών): «Μέσω των πιέσεων για τις ψήφους του Καμένου, ασκείται πίεση και στην κυβέρνηση Τσίπρα. Ο Καμένος βρίσκεται ακριβώς ή περίπου στο 3%, γεγονός που σημαίνει ότι δεν θα καταφέρεινα ξεπεράσει το εκλογικό όριο. Τον Αύγουστο τελειώνει το οικονομικό πρόγραμμα. Αν θεωρηθεί επιτυχημένο, ο Τσίπρας θα πάει σε πρόωρες εκλογές. Θα είναι οι τελευταίες στις οποίες ο νικητής κερδίζει επιπλέον 50 έδρες...
Πώς θα είναι η Ελλάδα μετά τις εκλογές; Στην εξουσία θα είναι η Νέα Δημοκρατία με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, ο οποίος έχει σπουδάσει στην Δύση. Πρέπει να βιαστούμε. Όσο τσακωνόμαστε τα πράγματα γίνονται πιο εύκολα για τους Έλληνες»

Ζ. Ζάεφ (Πρωθυπουργός): «Οι προϋποθέσεις όμως είναι ευνοϊκές, αφού στην Ελλάδα είναι η Αριστερά στην εξουσία. Ο Τσίπρας συμφώνησε με το χρονοδιάγραμμα του Νίμιτς, αλλά διαφωνεί με την γραφή του ονόματος στα λατινικά. Πρότεινε το όνομα Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας η Άνω Μακεδονία, κατά τα πρότυπα του Μαυροβουνίου και της Κορέας. Είπε ότι από αυτά που προτείνει ο Νίμιτς είναι όλα αποδεκτά, εκτός από το Δημοκρατία της Μακεδονίας (Σκόπια) γιατί αυτό δεν είναι γεωγραφικός προσδιορισμός.
Τόνισε επίσης ότι το erga omnes αφορά και τις χρήσεις στο εσωτερικό της χώρας. Όσον αφορά στηνταυτότητα ο Τσίπρας είπε ότι δεν αναφέρεται στην ταυτότητα των ανθρώπων, αλλά αποτελεί περιγραφήτης υπηκοότητας και της γλώσσας.
-
Ο Τσίπρας δεν περιμένει ότι η ΝΔ θα είναι πλήρως συνεργάσιμη, επειδή ο Κ. Μητσοτάκης θέλει να εξασφαλίσει κέρδη στις εκλογές.
Η ΝΔ είναι έτοιμη να υποστηρίξει μια λύση
, μόνο όμως αν συνταχθεί κι ο Καμένος με αυτήν»

Γκέοργκι Ιβάνοφ (Πρόεδρος της ΠΓΔΜ): «Ο Τσίπρας είναι θετικότερος από τον Παπανδρέου. Θέλει λύση. Δεν ορκίστηκε ενώπιον της Εκκλησίας. Είναι πιο ελεύθερος…»

Ζ.Ζάεφ (Πρωθυπουργός): «Ο Τσίπρας θέλει λύση. Αυτό όμως μπορεί να περάσει από το ελληνικό κοινοβούλιο, μόνο αν αλλάξει το Σύνταγμα μας. Ο Αλέξης Τσίπρας μίλησε για τα βασικά. Με άκουσε προσεκτικά. Του είπα τι θα συμβεί αν ανεβεί στην εξουσία πάλι το VMRO-DPMNE και ζητήσει να επιστρέψει στην αρχική του μορφή τοΣύνταγμα; Τι σας βοηθάει μια αλλαγή του Συντάγματος;»



Σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών της ΠΓΔΜ την 16-17 Μαΐου 2018

Ζ. Ζάεφ (Πρωθυπουργός) : «Στις Βρυξέλλες είχα μια συνάντηση με μια σημαντική εκπρόσωπο της ΝΔ , την Μαρία Σπυράκη, η οποία μου έστειλε χαιρετισμούς από τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Μου είπε ότι έχει σημασία πώς θα συμπεριφερθούν οι δεξιοί ψηφοφόροι στην Μακεδονίαεννοεί ασφαλώς στην δική τους περιφέρεια που ονομάζεται Μακεδονία – και αυτό εξαρτάται και από τον Καμένο. Είναι ένα δύσκολο πρόβλημα για το κόμμα της ΝΔ»

Ν. Ντιμιτρόφ (Υπουργός Εξωτερικών): «Αν δεν πετύχουμε τώρα στην Ελλάδα θα έρθει η ΝΔ η οποία έχει μεγάλη διαφορά στις δημοσκοπήσεις. Εκεί κυριαρχούν οι σκληρές εθνικιστικές θέσεις γύρω από τον Σαμαρά και όχι αυτές γύρω από την Μπακογιάννη. Σε αυτή την περίπτωση οι πιθανότητες για ένα συμβιβασμό και μια λύση θα μειωθούν δραματικά»

Ζ. Ζάεφ (Πρωθυπουργός): «Ο Τσίπρας γνωρίζει ότι για εμάς είναι πολύ δύσκολο να αλλάξουμε τη συνταγματική μας ονομασία. Αλλά αν δεν υπάρξουν συνταγματικές αλλαγές, δεν μπορεί να σχηματίσει κοινοβουλευτική πλειοψηφία και αυτή δεν θα προέλθει από τις ψήφους του Καμένου, αλλά από το Ποτάμι. Αυτό όμως πιθανόν θα οδηγούσε σε πρόωρες εκλογές.
- Από τη ΝΔ δεν περιμένω σημαντική υποστήριξη καθώς δίνει στην βόρεια περιφέρεια της χώρας τους, μάχη ψήφο με ψήφο ενάντια στον Καμένο.
- Πιστεύω με βάση αυτά που γνωρίζω, ότι ο Τσίπρας είναι από τους πιο αποφασισμένους να λύσουν τοπρόβλημα. Και σε αυτούς πάντως συμβαίνουν δυσάρεστα πράγματα. Πιστεύω ότι και σε αυτούς έχουν αναμειχθεί ανατολικές χώρες όπως και σε εμάς, μάλιστα σε αυτούς περισσότερο απ’ ότι σε εμάς»



Από την παραπάνω διαρροή συμπεραίνουμε τα εξής:

1.    Οι Σκοπιανοί αξιωματούχοι θεωρούν ότι στην τρέχουσα περίοδο έχουν ευκαιρία να πετύχουν θετικές συμφωνίες προς όφελος τους, καθώς η κυβέρνηση των κομμουνιστών του ΣΥΡΙΖΑ είναι έως τώρα η πιο ανεκτική σε παραχωρήσεις.

2.    Η αλλαγή του Συντάγματος στην ΠΓΔΜ δεν εξασφαλίζει την Ελλάδα μακροπρόθεσμα αφού αν αλλάξει η κυβέρνηση τους μπορεί να επαναφέρει άρθρα που εμπεριέχουν αλυτρωτισμό.

3.    Ο Μητσοτάκης και η ΝΔ δεν θα είχαν πρόβλημα να στηρίξουν την συμφωνία των Πρεσπών αν δεν κινδύνευαν με απαξίωση από τους ψηφοφόρους της πατριωτικής δεξιάς και κυρίως αυτών της Μακεδονίας.



Να σημειώσουμε επίσης ότι οι ΑΝΕΛ αναφέρονται από τους Σκοπιανούς αξιωματούχους ως ένα μεγάλο εμπόδιο και ρυθμιστής εξελίξεων για τα δύο κόμματα (ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ), όμως αυτό ασφαλώς δεν ισχύει αφού τα ποσοστά τους πλέον δεν ξεπερνούν το 1%-1,5%, αλλά και η γενικότερη στάση τους έως σήμερα είναι υπέρ των μνημονίων και των δανειστών και γενικότερα αντεθνική.

Κλείνοντας να επισημάνουμε ότι για τις επιδιώξεις των διεθνών κέντρων εξουσίας για την Μακεδονία μας και την ευρύτερη περιοχή της Βαλκανικής παίζονται πολλά παιχνίδια και πέφτουν σαν βροχή τα δολάρια και ευρώ προς εξαγορά συνειδήσεων και υποστηρικτών.

Στόχος τους είναι η δημιουργία ενός αυτόνομου Μακεδονικού κράτους με πρωτεύουσα την Θεσσαλονίκη (που θα περιλαμβάνει τουλάχιστον την ελληνική περιφέρεια και την ΠΓΔΜ), το οποίο θα ενταχθεί στην Ευρωπαϊκή Ένωση και ασφαλώς θα ελέγχεται από ανδρείκελα των επικυρίαρχων της Παγκοσμιοποίησης.
- Αν όμως στο μέλλον διαλυθεί η Ε.Ε αυτοί που θα έχουν δρομολογήσει τις παραπάνω εξελίξεις θα είναι και πάλι ωφελημένοι αφού θα τους έχει μείνει ο τίτλος ιδιοκτησίας της Μακεδονίας και δη της πραγματικής, με τα κέρδη που μπορεί να τους επιφέρει αυτό, που, πιστέψτε με, είναι τεράστια.

Ποιοι είναι αυτοί που βρίσκονται στο παρασκήνιο και δρομολογούν όλες αυτές τις εξελίξεις; Μα φυσικά οι "πιστωτές" μας, αυτοί που θεωρούν την Θεσσαλονίκη ως δεύτερη Ιερουσαλήμ τους…… αυτοί που ελέγχουν την FED και ECB........ αυτοί που εξουσιάζουν την Δύση, η Νέα Τάξη δηλαδή.

Για αυτό τους τελευταίους μήνες στα Σκόπια έχει συρρεύσει ένας μεγάλος αριθμός υψηλόβαθμων κυβερνητικών αξιωματούχων και πρακτόρων από την Ουάσινγκτον, το Λονδίνο, τις Βρυξέλλες και το Βερολίνο που έκαναν μεγάλες προσπάθειες να παρακινήσουν τους πολίτες της ΠΓΔΜ να υποστηρίξουν, την μερική αλλαγή ονόματος της χώρας στο πρόσφατο δημοψήφισμα.

Και βέβαια θα συνεχίσουν να ασκούν πιέσεις προς κάθε κατεύθυνση – και εντός της Ελλάδας ασφαλώς – μέχρι να επιτευχθεί ο στόχος των μεγάλων αφεντικών τους που είναι οι γνωστοί επικυρίαρχοι των αγορών.

Η Ελλάδα βρίσκεται σε πόλεμο, αλλά δυστυχώς είναι αρκετοί αυτοί που ακόμα ζουν στον κόσμο των ονείρων τους……..


Ρεπορτάζ του <Αποκαλύπτω>