Παρασκευή 31 Μαΐου 2019

Η Θράκη στο στόχαστρο της Τουρκίας.. Το μήνυμα των πρόσφατων εκλογών..

Οι Τούρκοι επιβουλεύονται απροκάλυπτα την εδαφική ακεραιότητα της Ελλάδας. Η Αγκυρα έχει απλώσει τα δίχτυα της στη Θράκη, χειραγωγεί ένα κομμάτι από τη μουσουλμανική μειονότητα, επιδιώκει τη μετατροπή της από θρησκευτική σε εθνική-τουρκική και κατευθύνει πολιτικά το μειονοτικό κόμμα ΚΙΕΦ, το οποίο στις ευρωεκλογές πρώτευσε σε Ξάνθη και Ροδόπη.
Η Τσιγδέμ Ασάφογλου, πρόεδρος του μειονοτικού κόμματος, το είπε ξεκάθαρα: «Το ΚΙΕΦ είναι τουρκικό κόμμα, αλλά είναι επίσημο κόμμα του ελληνικού κράτους, απλά έχει ιδρυθεί από Τούρκους. (…) Πατρίδα μου είναι η Ελλάδα, αλλά μητέρα πατρίδα μου είναι η Τουρκία. Σημαία μου είναι η ελληνική, αλλά μητέρα σημαία η τουρκική». Μια εύλογη ερώτηση στην κυρία Ασάφογλου είναι η εξής: Ποια στάση θα κρατήσει στο -εξαιρετικά πιθανό- ενδεχόμενο πολεμικής σύρραξης μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας; Θα πολεμήσει υπέρ της πατρίδας ή υπέρ της μητέρας πατρίδας;
Στο ίδιο μοτίβο, ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου, ο οποίος από την Τζέντα της Σαουδικής Αραβίας δήλωσε: «Η δυτική Θράκη και η τουρκική μουσουλμανική μειονότητα στην Ελλάδα ακόμη δεν απολαμβάνουν τα δικαιώματα και τις ελευθερίες τους, όπως προβλέπονται στις διμερείς και τις διεθνείς συμφωνίες».
Η πρόεδρος του κόμματος ΚΙΕΦ προσπαθεί να δώσει μια εθνική-τουρκική διάσταση στη μειονότητα. Ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου καταγγέλλει την «καταπίεση» λόγω θρησκείας! Επιλέγει, δε, η εμπρηστική δήλωσή του να γίνει από μια μεγάλη ισλαμική μητρόπολη, όπως είναι η Τζέντα της Σαουδικής Αραβίας.
Οι Τούρκοι με αυτή την αντιφατική στάση -και προδήλως γελοία για κάθε αντικειμενικό παρατηρητή και λογικό άνθρωπο- δείχνουν τη σαφέστατη πρόθεσή τους να μας ταπεινώσουν εθνικά και να μας ακρωτηριάσουν εδαφικά.
Φυσικά, η άρχουσα πολιτική τάξη της χώρας μας αδιαφορεί πανηγυρικά για τα σύννεφα που έχουν μαζευτεί και προμηνύουν τη σφοδρή θύελλα η οποία πλησιάζει. Ο τελευταίος Ελληνας που έκανε κάτι για τη Θράκη μας ήταν ο μακαριστός Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κυρός Χριστόδουλος, που θεσμοθέτησε το επίδομα τρίτου παιδιού για κάθε χριστιανική οικογένεια της Θράκης. Ολοι οι άλλοι ήταν και είναι απόντες…
dimokratianews.gr
πηγή https://www.iellada.gr/ellada/i-thraki-sto-stohastro-tis-toyrkias-minyma-ton-prosfaton-eklogon