Τρίτη 2 Μαρτίου 2021

Ομολογία αποτυχίας: Μετά από έναν χρόνο «ψάχνουν» το γιατί δεν πετυχαίνει στο lockdown - Έκτακτη σύσκεψη στο Μαξίμου


 Ψάχνει «έξυπνες» λύσεις η κυβέρνηση

Μετά από έναν χρόνο lockdown και άπειρες επικλήσεις στο συναίσθημα των πολιτών από κυβερνώντες και «ειδικούς», λέγοντας τους πως «υπομονή, λίγες εβδομάδες έμειναν και μετά επιστρέφουμε στην κανονικότητα», η κυβέρνηση κατάλαβε πως το lockdown... δεν αποδίδει! 

Η «συνταγή» Μαρτίου η οποία παρουσιάστηκε από κυβέρνηση και φιλοκυβερνητικά ΜΜΕ ως η απόλυτη «επιτυχία» δεν παρουσιάζει τα αποτελέσματα που περίμενε η κυβέρνηση και τώρα -έναν χρόνο μετά από την έναρξη της πανδημίας- ψάχνει «έξυπνες» λύσεις. 
Συγκεκριμένα σήμερα το πρωί πραγματοποιήθηκε στο Μαξίμου έκτακτη σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη με την ηγεσία του υπουργείο Υγείας, όπου και συζητήθηκαν οι λόγοι της αποτυχίας του lockdown. 
Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης στο Μέγαρο Μαξίμου:
Παρουσιάστηκαν τα επιδημιολογικά δεδομένα από όλες τις περιοχές της χώρας και συζητήθηκε η επίδραση των μεταλλάξεων στη μετάδοση του ιού
Εξετάστηκαν μέτρα για την περαιτέρω ενίσχυση του ΕΣΥ, ιδιαίτερα στην περιοχή της Αττικής όπου παρατηρείται αυξημένη πίεση
Συζητήθηκε ο πιο αποτελεσματικός τρόπος υλοποίησης των μέτρων για την αποφυγή μετάδοσης του ιού.
Αναζητούν λύσεις μέσα από έξυπνα μέτραΛύση μέσα από «έξυπνα» μέτρα αναζητούν οι «ειδικοί», αλλά και η κυβέρνηση προκειμένου να αποφασιστεί η λήξη του lockdown και η κοινωνία και η αγορά να επιστρέψουν ξανά σε μία κανονικότητα.

Επισήμως το lockdown και τα αυστηρά μέτρα θα ισχύουν έως και τις 8 Μαρτίου, ωστόσο όπως ακούγεται από κυβέρνηση και «ειδικούς» θα πάρει παράταση έως έως τις 16 (αμέσως μετά την Καθαρά Δευτέρα), καθώς τόσο το ιικό φορτίο όσο και τα νέα κρούσματα βρίσκονται σε πολύ υψηλά επίπεδα.

Συνεδριάζει αύριο η επιτροπή των ειδικών

Αύριο το πρωί, θα συγκληθεί η Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων για την αξιολόγηση των επιδημιολογικών δεδομένων σε όλη τη χώρα.
Το σχέδιο περαιτέρω ενίσχυσης του ΕΣΥ, ιδιαίτερα στην περιοχή της Αττικής, θα παρουσιαστεί, αύριο το απόγευμα, στην τακτική ενημέρωση από τον Υπουργό Υγείας, Βασίλη Κικίλια.'

Δέσμευση Κ.Μητσοτάκη: «Σε δύο εβδομάδες τελειώνει το locκdown - Κάντε κουράγιο»

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης αιφνιδιαστικά προχώρησε χθες σε δηλώσεις δέσμευσης προς τον ελληνικό λαό σύμφωνα με την οποία σε δύο εβδομάδες, πριν την Καθαρά Δευτέρα τελειώνει το lockdown και η Ελλάδα επιστρέφει στους κανονικούς της ρυθμούς.

Ο πρωθυπουργός ζήτησε από τους πολίτες να κάνουν μια προσπάθεια ακόμα για άλλες δύο εβδομάδες ώστε να γυρίσουμε στην κανονικότητα.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης είπε ακόμα: «Γνωρίζω πάρα πολύ καλά ότι υπάρχει μεγάλη κούραση. Όμως πρέπει να κάνουμε μία προσπάθεια ακόμα, ειδικά αυτές τις δύο εβδομάδες, έτσι ώστε να μπορέσουμε να επανέλθουμε σε κανονικούς ρυθμούς λειτουργίας της οικονομίας αλλά και της εκπαίδευσης. Θα το σχεδιάσουμε, εφόσον το αποφασίσουμε, με έξυπνες λύσεις και με μία νέα αμοιβαία συμφωνία εμπιστοσύνης με τους πολίτες: η οικονομία να επαναλειτουργήσει σταδιακά και όλοι μας να πειθαρχήσουμε στους κανόνες ώστε αυτή να παραμείνει ανοιχτή. 

Με άλλα λόγια η έξοδος από την κρίση είναι πια ορατή, αλλά το πόσο γρήγορα θα φτάσουμε εκεί, εξαρτάται από τα προσεκτικά βήματα τα οποία θα κάνουμε στην τελική ευθεία, γιατί έχουμε μπει πια στην τελική ευθεία». 

πηγή https://www.pronews.gr/elliniki-politiki/kyvernisi/967288_omologia-apotyhias-meta-apo-enan-hrono-psahnoyn-giati-den