Κυριακή 30 Σεπτεμβρίου 2018

Οι Βρετανοί διαμελίζουν την χώρα μας - Εκστρατεία Φόρεϊν Όφις και ιαχές Σκοπιανών: «Μετά από αιώνες ενώνεται η "Μακεδονία"...»



Οι Βρετανοί διαμελίζουν την χώρα- Εκστρατεία Φόρεϊν Όφις και ιαχές Σκοπιανών: «Μετά από αιώνες ενώνεται η Μακεδονία»



Μόλις 24 ώρες πριν το δημοψήφισμα στα Σκόπια όπου αναμένεται να προσέλθουν 1,8 εκατομμύρια ψηφοφόροι για να "παραλάβουν" το δώρο της ελληνικής κυβέρνησης, ακούγονται πολεμικές ιαχές σε ένα ανθελληνικό μανιφέστο-ρεπορτάζ του BBC. 
Βρετανοί, Αλβανοί, Toύρκοι και Αμερικανοί τα "δίνουν όλα" για την επικράτηση του "ΝΑΙ" στο δημοψήφισμα. Αναφανδόν υπέρ του «ΝΑΙ» στην συμφωνία τάχτηκε και το μεγαλύτερο Αλβανικό κόμμα λέγοντας πως «οι πολίτες πρέπει να την ψηφίσουν»!
Το κόμμα στα Σκόπια που ονομάζεται <Τουρκικό Κίνημα> ολοκλήρωσε την εκστρατεία του στο Ρέσεν, για το δημοψήφισμα της 30ης Σεπτεμβρίου.
«Η εκστρατεία έγινε σε μια εξαιρετική ατμόσφαιρα στην οποία επιβεβαιώθηκε για άλλη μια φορά ότι οι πολίτες τουρκικής καταγωγής προσφέρουν ισχυρή υποστήριξη για την ευρω-ατλαντική ενσωμάτωσης της χώρας και στις 30 Σεπτεμβρίου θα το αποδείξουν αυτό στο δημοψήφισμα», ανακοίνωσε το γραφείο του κόμματος.
Ο βουλευτής του Τουρκικού Κινήματος, Ανάς Ιμπραήμ, στην ομιλία τους στο Ρέσεν τόνισε για άλλη μια φορά τα οφέλη της ευρω-ατλαντικής ενσωμάτωσης και τις καλές σχέσεις που πρέπει να υπάρχουν με τους γείτονες.
Στο ρεπορτάζ του BBC ακούγονται απειλές πολέμου (!) από ακραίους της ΠΓΔΜ και πανηγυρισμοί για τις Πρέσπες από το Ουράνιο Τόξο. Ταυτόχρονα θέτουν και θέμα μειονότητας στην Ελλάδα!
Η δημοσιογράφος του BBC ρωτά "Μακεδόνες" όπως αναφέρει για την Συμφωνία των Πρεσπών, μετά τον Janko Bachev, και έπειτα προχωρά στην ελληνική Μακεδονία για να ρωτήσει τους "Μακεδόνες" για τους αγώνες τους στην Ελλάδα.
Εκεί ακούγονται διάφορα όπως "οι τοποθεσίες άλλαξαν ονόματα για να φαίνεται πως όλα στην Ελλάδα ήταν πάντα ελληνικά".
"Τον 19 αιώνα υπήρχαν πολλοί Σλάβοι και σε αναλογία ήταν ισοδύναμοι με τους Έλληνες στην ελληνική Μακεδονία. Αυτό όμως το γνωρίζουν λίγοι Έλληνες".
"Οι μισοί της ελληνικής Μακεδονίας δεν είχαν ως μητρική γλώσσα τα ελληνικά".
Στο ρεπορτάζ του BBC γίνεται συστηματική προσπάθεια να εξισωθεί ο γραφικός, αλυτρωτικός εθνικισμός των Σκοπιανών με τον ελληνικό πατριωτισμό.
"Εγινε τεράστια γενοκτονία το 1948-49 στον εμφύλιο πόλεμο στην Ελλάδα. 100.000 Μακεδόνες εγκατέλειψαν τα σπίτια τους", για να συμπληρώσει η υπεύθυνη του BBC πως αυτό είναι αλήθεια.
"Η Ελλάδα κάποτε είχε μεγάλη πληθυσμιακή ομάδα ατόμων που μιλούσαν Μακεδονικά. Κάπου 60-70.000 διέφυγαν προς το ανατολικό μπλοκ κατά την διάρκεια του εμφυλίου"τονίζεται.
Αργότερα ο δημοσιογράφος του BBC ρωτάει λέγοντας: "κάποιοι άνθρωποι στην Ελλάδα ανησυχούν, μήπως τα Σκόπια πάρουν ελληνική γη και ισχυριστούν πως είναι δικιά τους. Τι θα λέγατε σε αυτούς;
"Δεν θα πάρουμε τίποτα που δεν είναι Μακεδονικό αν δεν είχε παρθεί από εμάς 100 χρόνια πριν. Εμείς ζούμε με το όνειρο ενοποίησης της Μακεδονίας"απαντά ο Σκοπιανός...

Επιπλέον αναφέρεται απροκάλυπτα στο ρεπορτάζ του βρετανικού καναλιού:
Με την ενεργοποίηση της Συμφωνίας των Πρεσπών, η Μακεδονία θα είναι έπειτα από αιώνες πάλι «ενωμένη».
Ουσιαστικά, οι Άγγλοι δείχνουν πού οδεύει η κατάσταση μετά την επισημοποίηση της κατάπτυστης Συμφωνίας των Πρεσπών:
Θα θεσμοθετηθούν όλες οι αξιώσεις των Σκοπιανών, θα γκριζάρει η ελληνικότητα της Μακεδονίας και στο τέλος θα επέλθει και απόσχιση τμήματος της ελληνικής επικράτειας. Αυτό, φυσικά, είναι η αρχή του τέλους του ανεξάρτητου ελληνικού κράτους και το πρώτο βήμα προς την άβυσσο μιας νέας περιόδου σκλαβιάς. 
Η «ενωμένη Μακεδονία» που επιδιώκουν οι Αγγλοι είναι ένας αφελληνισμένος χώρος, όπου το κράτος μας θα ασκεί πολύ περιορισμένη έως μηδενική επιρροή και οι μεγάλες δυνάμεις θα είναι ελεύθερες να τον χρησιμοποιούν κατά το δοκούν.
Ουσιαστικά επιβεβαιώνεται για ακόμη μια φορά το pronews.gr που ανέφερε σε πρόσφατο άρθρο μελέτες και σχέδια ενοποίησης "Βόρειας" και "Νότιας Μακεδονίας"!
Όμως οι Βρετανοί δεν στέκονται εκεί. Βρετανική εταιρεία που ειδικεύεται σε επιχειρήσεις «κάτω από το ραντάρ» χρηματοδοτείται από το Λονδίνο και συνεργάζεται με την κυβέρνηση των Σκοπίων προκειμένου να επηρεάσει τους πολίτες της ΠΓΔΜ να ψηφίσουν «ναι» στο δημοψήφισμα της Κυριακής.
Το Γραφείο Ερευνητικής Δημοσιογραφίας αναφέρει ότι η βρετανική εταιρία δημοσίων σχέσεων Stratagem International συνεργάζεται με την κυβέρνηση των Σκοπίων για την καμπάνια του «Ναι», με το βρετανικό Φόρεϊν Όφις χρηματοδοτεί την επιχείριση.
Η εταιρεία υποστηρίζει στο δικτυακό τόπο της ότι προσφέρει «καμπάνιες υψηλής επίδρασης – συχνά κάτω από το ραντάρ - που επηρεάζουν τη συμπεριφορά» του κοινού, φέρνοντας ως παράδειγμα τις εκλογές και τα δημοψηφίσματα.
Το Φόρεϊν Όφις επιβεβαίωσε ότι συμμετέχει στο πρόγραμμα προκειμένου να παρασχεθεί στην κυβέρνηση «τεχνική βοήθεια».
Η ίδια η εταιρεία Stratagem επιβεβαίωσε ωστόσο στους δημοσιογράφους ότι εργάζεται για την εκστρατεία του «Ναι».
Σύμφωνα με το ίδιο ρεπορτάζ, μια δεύτερη βρετανική συμβουλευτική εταιρεία, με την ονομασία Gabara Strategies πρότεινε να βοηθήσει την κυβέρνηση του Νίκολα Ζάεφ στην καμπάνια υπέρ της Συμφωνίας των Πρεσπών, προσφέροντας μεταξύ άλλων «συμβατικές» συστάσεις, όπως η έκδοση κοινής ανακοίνωσης Αθήνας – Σκοπίων.
Ωστόσο η πρόταση προέβλεπε τη δημιουργία λογαριασμών κοινωνικής δικτύωσης για να «διεισδύσουν» στο αντίπαλο στρατόπεδο και να το «διαιρέσουν».
Σύμφωνα με την εταιρεία, το σχέδιο τελικά δεν προχώρησε. Η Gabara διέψευσε ότι πρότεινε τη δημιουργία ψεύτικων λογαριασμών, ωστόσο οι προτάσεις της καταδικάστηκαν ως απαράδεκτες από την βρετανική Υπηρεσία Δημοσίων Σχέσεων και Επικοινωνιών (PRCA), η οποία εκπροσωπεί τις εταιρείες δημοσίων σχέσεων στη Βρετανία. H Gabara δεν είναι μέλος της.

Αναφανδόν υπέρ του «ΝΑΙ» στην συμφωνία το μεγαλύτερο Αλβανικό κόμμα στα Σκόπια – «Οι πολίτες πρέπει να την ψηφίσουν»
«Η Συμφωνία των Πρεσπών δεν είναι επωφελής μόνο για τις δυο χώρες μας αλλά και για ολόκληρη την περιοχή, για τα Δυτικά Βαλκάνια και την Ευρώπη», τονίζει ο πρόεδρος του μεγαλύτερου αλβανικού κόμματος της ΠΓΔΜ DUI, Αλί Αχμέτι, καταδεικνύοντας έτσι σε ένα βαθμό και ένα κλίμα που υπάρχει στην χώρα λίγο πριν το δημοψήφισμα.

Από τα κεντρικά γραφεία του DUI στο Τέτοβο, ο Αλί Αχμέτι μιλά στο ΑΠΕ και χαρακτηρίζει τη Συμφωνία των Πρεσπών ιστορική, σημειώνει πως δεν υπάρχουν ηττημένοι σ΄ αυτή τη διαδικασία και υπογραμμίζει πως με την εφαρμογή της τα πάντα στις διμερείς σχέσεις «θα είναι πολύ βελτιωμένα».
«Ούτε καν θεωρητικά δεν πιστεύω ότι οι πολίτες που θα προσέλθουν για να ψηφίσουν (στο δημοψήφισμα) θα ψηφίσουν κατά της συμφωνίας», υπογραμμίζει ο πρόεδρος του DUI και προσθέτει: «το δίλημμα προς το παρόν είναι εάν θα πετύχουμε το απαραίτητο όριο του 51% αλλά δεν υπάρχει κανένα δίλημμα ως προς το τι θα ψηφίσουν οι πολίτες».
«Την Κυριακή δεν ψηφίζουμε απλώς για τη συμφωνία […] Την Κυριακή ψηφίζουμε για τις ευρωπαϊκές αξίες, για το εάν θα είμαστε μια χώρα που θα ενταχθεί στην Ευρωπαϊκή Ένωση και το ΝΑΤΟ ή όχι», επισημαίνει χαρακτηριστικά ο Αλί Αχμέτι, ενώ σε ό,τι αφορά τις διαδηλώσεις κατά της συμφωνίας εκατέρωθεν των συνόρων, δηλώνει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ πως δεν ανησυχεί καθώς, όπως τονίζει, είναι δικαίωμα των πολιτών να εκφράζουν την άποψή τους. Θεωρεί δε ότι η δυσαρέσκεια και στις δύο πλευρές προέρχεται από την αντιπολίτευση, αλλά υπογραμμίζει πως μετά την επικύρωση και εφαρμογή της συμφωνίας όλοι είναι υποχρεωμένοι να τη σεβαστούν.
Ο ηγέτης του DUI είναι επίσης ιδιαίτερα επικριτικός απέναντι στον πρόεδρο της χώρας, Γκιόργκι Ιβάνοφ, αναφορικά με τη στάση του απέναντι στο νόμο για τη χρήση της αλβανικής γλώσσας ως επίσημης σε όλη την επικράτεια, ενώ αναφερόμενος στις σχέσεις Σερβίας -Κοσόβου, με αφορμή και τις τελευταίες συζητήσεις περί ανταλλαγής εδαφών, λέει ότι είναι αναγκαία η καθιέρωση διαλόγου μεταξύ των δύο πλευρών και η οριοθέτηση των συνόρων Σερβίας-Κοσόβου.

Αναλυτικά η συνέντευξη στον ακόλουθο σύνδεσμο: https://www.pronews.gr/amyna-asfaleia/ethnika-themata/716771_polemikes-iahes-skopianon-me-vretaniko-mohlo-24-ores-prin