Τρίτη 4 Σεπτεμβρίου 2018

Ζ.Ζάεφ: «Η μακεδονική μας γλώσσα και ταυτότητα θα είναι παντοτινές» - Τα αποτελέσματα της διπλωματίας του «πάρκινγκ»




Γράφει ο Θεόφραστος Ανδρεόπουλος





Κατά τη διάρκεια ομιλίας του στο Πέτσεβο, μερικές εβδομάδες πριν από το δημοψήφισμα της 30ης Σεπτεμβρίου ο κ. Ζάεφ δήλωσε ότι, όπως είχε πει κάποτε ένας Σκοπιανός ποιητής «η γλώσσα τους είναι η πατρίδα τους».

«Η μακεδονική γλώσσα θα είναι πάντοτε μακεδονική και η μακεδονική ταυτότητα θα είναι διαπαντός μακεδονική», είπε συγκεκριμένα ο κ. Ζάεφ, σύμφωνα με σκοπιανά μέσα ενημέρωσης.
Δηλώνοντας βέβαιος ότι οι Σκοπιανοί θα αναγνωρίσουν την «ιστορική αυτή ευκαιρία», ψηφίζοντας υπέρ της «ευρωπαϊκής Μακεδονίας», ώστε να δημιουργήσουν προοπτικές για τα παιδιά τους, ο πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ υπογράμμισε την ανάγκη να συμμετέχουν όλοι οι πολίτες της χώρας στο δημοψήφισμα.

Οι νέες δηλώσεις Ζάεφ έρχονται μετά τη δημοσιοποίηση τηλεγραφήματος της πρεσβείας των ΗΠΑ στα Σκόπια, το οποίο αποκαλύπτει πως η ΠΓΔΜ ήταν διατεθειμένη να δεχτεί την ονομασία «Βόρεια Μακεδονία» από το 2008, με προϋπόθεση την αναγνώριση μακεδονικής γλώσσας και ταυτότητας.
Η συμφωνία εκχώρησης της Μακεδονίας προβλέπει ακριβώς αυτά τα οποία αναφέρει το αμερικανικό τηλεγράφημα.

Όμως δεν έχουν σταματημό οι αποκαλύψεις του Σκοπιανού πρωθυπουργού Ζόραν Ζάεφ ο οποίος «έδωσε» προχθές στεγνά τον Έλληνα ομόλογό του Α.Τσίπρα πως αποδέχθηκε εξ'αρχής την «μακεδονική» γλώσσα κατόπιν «σοβαρής» συζητήσεως σε πάρκινγκ στην Δοϊράνη!
Είπε μάλιστα πως έχει επιτευχθεί μια καλή συμφωνία και ότι «η μακεδονική γλώσσα και η ταυτότητα έχουν εξασφαλισθεί όπως ποτέ πριν», η "Μακεδονία" έχει την υποστήριξη των μεγάλων κρατών στον κόσμο και ότι η σημαία της "Μακεδονίας" θα κυματίζει ισάξια μπροστά στα κεντρικά γραφεία της Ε.Ε και του ΝΑΤΟ.

«Είμαι πεπεισμένος ότι οι πολίτες μας θα δείξουν σε ολόκληρο τον δημοκρατικό κόσμο μέσω αυτού του δημοψηφίσματος, τη γενναιότητα ότι φροντίζουν για τις επόμενες γενεές», δήλωσε ο πρωθυπουργός Ζόραν Ζάεφ από την Δοϊράνη.

 «Αν κάποιος έχει μια εναλλακτική λύση Β, Γ, για την ένταξη στην ΕΕ και στο ΝΑΤΟ, ας την πει, αλλά δεν υπάρχει.  Πέρασαν 11 χρόνια για να πάρουμε μια καλή απόφαση. Γνωρίζω ότι όλοι είμαστε υπέρ της ΕΕ και του ΝΑΤΟ. Πρέπει να ενωθούμε για το μέλλον των παιδιών μας», είπε ο Ζάεφ.

«Σε αυτόν τον χώρο στάθμευσης στη Δοϊράνη, μαζί με τον πρωθυπουργό της Ελλάδας, Αλέξη Τσίπρα, επετεύχθη συμφωνία για την αναγνώριση της μακεδονικής γλώσσας».



Φυσικά αναγνώριση της γλώσσας αυτόματα σήμαινε και αναγνώριση της ταυτότητας καθώς αυτές οι δύο έννοιες είναι αλληλένδετες με την γλώσσα να έχει ακόμα πιο πρωτεύοντα ρόλο.
Μην ξεχνάμε ότι το ελληνικό Έθνος διατηρήθηκε στα βάθη των αιώνων λόγω της γλώσσας.



πηγή http://www.pronews.gr/kosmos/valkania/710391_zzaef-i-makedoniki-mas-glossa-kai-taytotita-tha-einai-pantotines-ta