Πρώτον, ο χάρτης εκτυπώθηκε στην Αθήνα το 1872. Πρακτικά, τότε ο ιδρυτής των Κομιτατζήδων Goce Delchev γεννήθηκε την ίδια χρονιά στο Kukush (Κιλκίς).
Επομένως, εδώ είναι ένα μεγάλο επιχείρημα ότι ''όλοι πρέπει να δουν την περιοχή που γεννήθηκε ο Goce Delchev στην περιοχή της Μακεδονίας και όχι σε καμία άλλη χώρα στα Βαλκάνια όπως ισχυρίζονται οι Έλληνες'', αναφέρει το σκοπιανό άρθρο.

ΓΚΕΟΡΓΚΙ ΝΤΕΛΣΕΦ
Ο Γκεόργκι Νικόλοφ Ντέλτσεφ (Κιλκίς, 4 Φεβρουαρίου 1872 – Μπάνιτσα, 4 Μαΐου 1903) γνωστός ως Γκότσε Ντέλτσεφ, υπήρξε ένας από τους μεγαλύτερους ανθέλληνες στο οποίο καταλογίζονται πολλές ωμότητες κατά ελληνικών πληθυσμών.
Ήταν Βούλγαρος που πολέμησε ναι μεν ενάντια στους Τούρκους στην Μακεδονία και την Θράκη, αλλά ήταν ταυτόχρονα ηγέτης της γνωστής σήμερα ως «Εσωτερική Μακεδονική Επαναστατική Οργάνωση» (ΕΜΕΟ), μιας παραστρατιωτικής οργάνωσης που δρούσε στην ελληνική και μία Μακεδονία στις αρχές του 20ου αιώνα.
Η οργάνωση στην οποία υπήρξε ιδρυτικό στέλεχος, ονομάζονταν αρχικά Βουλγαρική Μακεδονο-Αδριανουπολίτικη Επαναστατική Επιτροπή (ΒΜΑΕΕ) και ευθύνεται για τον θάνατο πολλών Ελλήνων ιεραρχών, πολιτών και χωριών ολόκληρων που ήθελαν να υποκύψουν στην Βουλγαρική εξουσία.
Οι απόγονοι λοιπόν των Κομιτατζήδων που έκαψαν και ρήμαξαν την Μακεδονία μας σήμερα παίρνουν με τόση ευκολία αυτό για το οποίο ραδιουργούσαν και μας πολεμούσαν 100 και πλέον χρόνια, το όνομα «Μακεδονία»...

Πηγή- https://www.pentapostagma.gr/2019/01/%CE%BE%CE%B5%CF%86%CF%84%CE%B9%CE%BB%CE%AF%CE%B6%CE%BF%CF%85%CE%BD-%CF%84%CE%BF-%CE%B1%CF%86%CE%AE%CE%B3%CE%B7%CE%BC%CE%B1-%CF%84%CF%83%CE%AF%CF%80%CF%81%CE%B1-%CE%BF%CE%B9-%CF%83%CE%BA%CE%BF%CF%80.html