Παρασκευή 1 Νοεμβρίου 2019

Οι ακτιβίστριες με το «Ηλίθιο Βάδισμα» στην μαθητική παρέλαση της Νέας Φιλαδέλφειας






Γράφει ο «Έλληνας Πολίτης»

Η πολιτική παρέμβαση 10 γυναικών που προετοίμασαν και εκτέλεσαν μια κακόγουστη παράσταση τύπου «Ξεχαρβαλωμένα Στρατιωτάκια» κατά την διάρκεια της μαθητικής παρέλασης της Νέας Φιλαδέλφειας, ανήμερα της Εθνικής Εορτής της 28ης Οκτωβρίου αποδείχθηκε κακόγουστη και άστοχη.

Οι "ακτιβίστριες" με το «Ηλίθιο Βάδισμα» κατά αντιστοιχία με το «Ministry of Silly Walks» και εμπνευσμένες από τους γνωστούς Βρετανούς κωμικούς Monty Pythonδεν κατάφεραν να περάσουν το ούτως ή άλλως ασαφές μήνυμα τους αντιθέτως προξένησαν αλγεινές εντυπώσεις, θυμό και πόλωση μεταξύ των δύο πολιτικών άκρων.

Δεν θα είχα ασχοληθεί με κάποιες που απλώς ήθελαν να προβληθούν με ανοησίες όμως η πράξη τους είχε πολιτικό χαρακτήρα και αυτό επιβεβαιώνεται και από ένα κείμενο που ανάρτησαν σε βίντεο αλλά και επειδή θεωρώ ότι είναι υποκινούμενες από ανθελληνικούς οικονομικοπολιτικούς κύκλους. Θα σταθώ οπότε και θα απαντήσω σε κάποια ουσιώδες αποσπάσματα του μηνύματος τους, χωρίς ασφαλώς να επιδιώκω την αλλοίωση του, ενώ ολόκληρο το κείμενο το παραθέτω στο τέλος του άρθρου:

«Υπήρξαμε για λίγο στρατιωτάκια που αρχίζουν να ξεκουρδίζονται, να βραχυκυκλώνουν απέναντι στις διαταγές, τα παραγγέλματα, τα εμβατήρια, ίσως γιατί πλέον δεν μας πείθουν οι ιδέες που ενσαρκώνονται σε όλα αυτά»

Απάντηση: Ποιες είναι αυτές οι ιδέες που δεν σας πείθουν; Δεν έπρεπε να αντισταθεί ο ελληνικός λαός απέναντι στην εισβολή του φασιστικού Άξονος, τι έπρεπε να κάνει δηλαδή, να υποδεχθεί τους εισβολείς με γαρύφαλλα και κάνναβη; Η παρέλαση γίνεται προς τιμήν της αντίστασης του λαού ενάντια στους ιμπεριαλιστές της εποχής του '40 και σαφώς θα πρέπει να υπάρχει κάποιος εναρμονισμός και βηματισμός και σίγουρα όχι το ηλίθιο θέαμα που παρουσιάσατε εσείς…..

«Τι κοινό μπορεί να έχει ο μιλιταρισμός με την ελευθερία; Τι σχέση μπορεί να έχει η υπεράσπιση της ελευθερίας ενός λαού με τον πατριωτισμό που διδασκόμαστε από μικρά παιδιά; Στα σχολεία, στις παρελάσεις, παντού»

Απάντηση: Όπως έχει αποδείξει η ιστορία χωρίς πατριωτισμό δεν μπορεί να επιτευχθεί η ελευθερία. Χωρίς πατριωτισμό η Ελλάδα θα είχε καταληφθεί από της Περσική Αυτοκρατορία, χωρίς πατριωτισμό η Ελλάδα θα ήταν ακόμα υπόδουλη στην Οθωμανική Αυτοκρατορία, χωρίς πατριωτισμό δεν θα είχε απελευθερωθεί η Ήπειρος, η Μακεδονία, η Θράκη, τα νησιά του Αιγαίου, η Κρήτη και ένα μέρος της Κύπρου, χωρίς πατριωτισμό δεν θα είχε γραφτεί το Έπος του '40… χωρίς πατριωτισμό κινδυνεύουμε πάλι με διαμελισμό της χώρας μας και κατά συνέπεια με μείωση της ελευθερίας μας.

«Ο πόλεμος του ανθρώπου για την ελευθερία του δεν είναι έπος ούτε τραγωδία. Είναι η ίδια η ζωή εν κινήσει. Κίνηση που δεν μπορεί να ελεγχθεί και να μπει σε καλούπια. Γι’ αυτό και εμείς μπήκαμε στην παρέλαση ακαλούπωτοι… Υπό την πνευματική μπαγκέτα του μεγάλου στρατάρχη της αγγλικής κωμωδίας, John Cleese και όσων μας έχουν διδάξει οι Monty Python. Με το δικό μας silly walk και ρυθμό»

Απάντηση: Τιμάτε τους Monty Python (τους οποίους εκτιμώ ως κωμικούς), αλλά δεν τιμάτε τους χιλιάδες νεκρούς αγωνιστές του ‘40. Τελικά, όπως φαίνεται, είστε επιλεκτικές στην απόδοση τιμών…. Και όχι μόνον αφού ούτε ακαλούπωτες είστε αλλά «καλουπωμένες του κερατά», που λέει ο λόγος, αφού έχω μια ισχυρή πεποίθηση ότι ανήκετε σε κάποια συνιστώσα του ΣΥΡΙΖΑ και της Open Society του Soros….

Εμείς ήρθαμε από άλλες πατρίδες, τις πατρίδες των περιττών, των απρόβλεπτων, των ζωντανών.

Απάντηση: Αν δεν σας αρέσουν τα έθιμά μας τότε να επιστρέψτε στην πατρίδα σας

Εις οιωνός άριστος αμύνεσθαι περί ελευθερίας, λοιπόν.

Απάντηση: Απ’ ότι φαίνεται την ιστορία την γνωρίζετε και την χρησιμοποιείτε όπως σας συμφέρει αλλά και παραχαράσσοντας την. Σας συνιστώ όμως να μην παίζετε με την ιστορία γιατί ως Μπούμερανγκ θα επιστρέφει εις βάρος σας… «Εις οιωνός άριστος αμύνεσθαι περί Πατρίς», λοιπόν….

Υ.Γ.
Επιλέξαμε να πάμε στο δήμο της Ν. Φιλαδέλφειας- Ν. Χαλκηδόνας σε μια γειτονιά χτισμένη από πρόσφυγες, τους κατεξοχήν περιττούς και απόβλητους της ελληνικής κοινωνίας και τότε και τώρα»

Απάντηση: Μιλάτε για Έλληνες πρόσφυγες από την Μικρά Ασία (που εκδιώχθηκαν από τους Τούρκους), τους οποίους όπως ήταν φυσικό αποδέχτηκε και αγκάλιασε ο ελληνικός λαός, εκτός των εξαιρέσεων από διάφορους ντόπιους κάφρους και το Βασιλο-Βενιζελικό καθεστώς.


Συμπέρασμα
Οι κυρίες – που δεν είναι μαθήτριες και μάλιστα κάποιες εξ’ αυτών είναι ηλικιακά ώριμες και άνω των τριάντα ετών – ακολουθούν την "λογική" του παραλόγου.
Διαφωνούν με το νόημα και την αξία των παρελάσεων, αλλά παρέλασαν…

Διαφωνούν με την αισθητική των παρελάσεων (παραγγέλματα, συγχρονισμένος βηματισμός), αλλά κακοποίησαν βάναυσα την αισθητική μας με τον «Ηλίθιο Βηματισμό» τους…..

Διαφωνούν με την απόδοση τιμών στους μαχητές και ήρωες προγόνους μας, αλλά τιμούν κάποιους διάσημους Βρετανούς κωμικούς…..

Διαφωνούν με τον μιλιταρισμό αλλά ειδικά στην Ελλάδα έχουν απαξιωθεί οι Ένοπλες Δυνάμεις από τους πολιτικούς τα τελευταία 10 χρόνια σε βαθμό κακουργήματος…….
Διαφωνούν με το «καλούπωμα», αλλά οι ίδιες είναι καλουπωμένα στρατιωτάκια του καπιταλισμού και τους συστήματος…….

Λέτε ψέματα ότι μάχεστε τον μιλιταρισμό και υπέρ της ελευθερίας…. Απόδειξη στο σαχλό αντιπρότυπο που είστε εσείς είναι όλες αυτές οι νεαρές Κούρδισσες που αγωνίζονται καθημερινά ενάντια στον Τουρκικό ιμπεριαλισμό και τον Ισλαμικό φονταμενταλισμό….



Προφανώς οι δέκα λαθροπαρελαύνουσες έκαναν όλη αυτήν την κακόγουστη παντομίμα για να εντυπωσιάσουν τον ινστρούχτορα τους και να αποκτήσουν μόρια για το μέλλον τους…. ένα μέλλον που μπορεί να εμπεριέχει ακόμα και θέση στην Βουλή ή και σε κάποιο γραφείο υφυπουργείου, δημαρχείου κτλ. Άλλωστε τα παραδείγματα από τον πολιτικό χώρο τους είναι πολλά, πολλοί αμόρφωτοι κατέλαβαν θέσεις στον κρατικό μηχανισμό επειδή ανέβηκαν σε κάγκελα ή φωνασκούσαν άναρθρα σε διάφορες κατευθυνόμενες διαδηλώσεις….


Για του λόγου το αληθές μια ανάρτηση στο Facebook από την Νεολαία Κομματικών Δούλων ΣΥΡΙΖΑ επιβεβαιώνει τις υποψίες και πληροφορίες μου.
«Αυτό που έπραξαν τα κορίτσια ήταν ένα αντιπολεμικό-αντιμιλιταριστικό μήνυμα το οποίο αρμόζει στην ιδέα της ανθρώπινης συνύπαρξης. Δεν υπάρχει καμία προσβολή. Οι στρατιωτικού τύπου παρελάσεις αποτελούν μία αναχρονιστική παράδοση, που πρέπει να καταργηθεί. Στο βαθμό όμως που γίνονται, θα πρέπει να μας θυμίζουν τους αγώνες για την Δημοκρατία, την Ελευθερία, για την Ειρήνη και την κοινωνική δικαιοσύνη. Αυτό που έπραξαν τα κορίτσια ήταν ένα αντιπολεμικό-αντιμιλιταριστικό μήνυμα το οποίο αρμόζει στην ιδέα της ανθρώπινης συνύπαρξης», όπως αναφέρεται στην ανάρτηση της Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ.

Σημείωση-Απάντηση 1: Ας ξεκινήσουν οι Συριζαίοι και οι συνιστώσες τους τον "αγώνα" για την κατάργηση των παρελάσεων στην Βόρεια Κορέα, στην Κίνα, στην Βενεζουέλα ή και στην Αγγλία, στην Γαλλία, στην Τουρκία και μετά το ξανασυζητάμε το θέμα…..

Σημείωση-Απάντηση 2: Από πού και ως που μπορούν να μιλούν οι «Κομματικοί Δούλοι» για Δημοκρατία; Αυτοί που εκουσίως έχουν αυτουποδουλωθεί σε κάποιο αντιδημοκρατικό-καπιταλιστικό μαντρί ούτε κατέχουν την Δημοκρατία ούτε και έχουν δικαίωμα να ομιλούν για αυτήν. Οι Δούλοι το μόνο που διαχρονικά επιζητούν από το εκάστοτε αφεντικό τους είναι μια ανταμοιβή για τις υπηρεσίες τους, όσο μεγαλύτερη τόσο το καλύτερο (για αυτούς)….

Ιδιώτες, κομματικοί Δούλοι και δουλάκια του George Soros και του διεθνούς καπιταλισμού δεν έχουν υψηλές αξίες και ιδανικά, δεν έχουν καν αξιόπιστο πολιτικό λόγο. Αξίες και Ιδανικά όπως ο υγιής Εθνικοπατριωτισμός, η Δικαιοσύνη, η Ελευθερία, η Δημοκρατία, η Ειρήνη, η Ευημερία, η Παιδεία, η Υγεία, η Ισονομία, μπορούν να επικαλούνται και να οραματίζονται μόνον αυτοί που μάχονται για την πραγματική Δημοκρατία, δηλαδή μόνον οι Πολίτες της Δημοκρατίας και όχι οι Δούλοι της Κομματοκρατίας……!


Υποσημειώσεις: 
[Ολόκληρο το κείμενο των καλουπωμένων "αντιμιλιταριστριών"]

«Στρατιωτάκια ακούνητα, μέρα ή νύχτα; Στρατιωτάκια ακούρδιστα, μέρα ή νύχτα; Πώς στα παιδικά παιχνίδια εμπλέκονται οι αρχηγοί, οι στρατοί και τα στρατιωτάκια τους; Στρατοί που κάνουν πολέμους, βομβαρδισμούς, επεμβάσεις.
Και εμείς επέμβαση εκτάκτου ανάγκης κάναμε αλλά χωρίς την παραμικρή άσκηση βίας. Καλλιτεχνική επέμβαση, κάτι σαν παιχνίδι.
Υπήρξαμε για λίγο στρατιωτάκια που αρχίζουν να ξεκουρδίζονται, να βραχυκυκλώνουν απέναντι στις διαταγές, τα παραγγέλματα, τα εμβατήρια, ίσως γιατί πλέον δεν μας πείθουν οι ιδέες που ενσαρκώνονται σε όλα αυτά.
Τι κοινό μπορεί να έχει ο μιλιταρισμός με την ελευθερία; Τι σχέση μπορεί να έχει η υπεράσπιση της ελευθερίας ενός λαού με τον πατριωτισμό που διδασκόμαστε από μικρά παιδιά; Στα σχολεία, στις παρελάσεις, παντού.
Ο πόλεμος του ανθρώπου για την ελευθερία του δεν είναι έπος ούτε τραγωδία. Είναι η ίδια η ζωή εν κινήσει. Κίνηση που δεν μπορεί να ελεγχθεί και να μπει σε καλούπια. Γι’ αυτό και εμείς μπήκαμε στην παρέλαση ακαλούπωτοι… Υπό την πνευματική μπαγκέτα του μεγάλου στρατάρχη της αγγλικής κωμωδίας, John Cleese και όσων μας έχουν διδάξει οι Monty Python. Με το δικό μας silly walk και ρυθμό. Στα μάτια των επισήμων και πολλών θεατών, είδαμε την περιέργεια, την έκπληξη αλλά και την υποτίμηση. Άλλοι μας γιούχαραν, άλλοι μας πέρασαν για «προβληματικά παιδιά». Αυτά ακριβώς είναι τα όρια του πατριωτισμού τους. Η πατρίδα των κανονικών, των προβλέψιμων, των άριστων.

Εμείς ήρθαμε από άλλες πατρίδες, τις πατρίδες των περιττών, των απρόβλεπτων, των ζωντανών. Εις οιωνός άριστος αμύνεσθαι περί ελευθερίας, λοιπόν.

Υ.Γ.
Επιλέξαμε να πάμε στο δήμο της Ν. Φιλαδέλφειας- Ν. Χαλκηδόνας σε μια γειτονιά χτισμένη από πρόσφυγες, τους κατεξοχήν περιττούς και απόβλητους της ελληνικής κοινωνίας και τότε και τώρα»