Σάββατο 7 Ιουλίου 2018

Οι ΗΠΑ στηρίζουν την προδοτική κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και την παράδοση του ονόματος της Μακεδονίας



Αττική, 6/7/18

Γράφει ο «Περαστικός»


Πολλοί προσπάθησαν στο παρελθόν να αλλοιώσουν την επιστημονική αλήθεια, σε κάθε της πτυχή (ιστορική, γεωγραφική, εθνολογική, γλωσσολογική), για να υφαρπάξουν την Μακεδονία μας όπως η εθνικιστική Γερμανία του Βίσμαρκ και του Κάιζερ ή η Ναζιστική του Χίτλερ, αλλά ακόμα και οι κομμουνιστές του Χαζαροεβραίου Γιόσιπ (Ιωσήφ) Τίτο, τελικά όμως αυτοί που φαίνεται να το κατάφεραν - έστω προσωρινά - είναι οι κομμουνιστές του ΣΥΡΙΖΑ με έναν παραδοσιακό δήθεν "σύμμαχο" της Ελλάδας, τις ΗΠΑ.

Οι χτεσινές επικοινωνίες του Αντιπροέδρου των ΗΠΑ Μαικ Πέινς είναι χαρακτηριστικές: Με δυο tweets ο αντιπρόεδρος των ΗΠΑ, αναφέρει χαρούμενος ότι μίλησε με τον “Μακεδόνα” πρωθυπουργό Ζάεφ και τον Έλληνα πρωθυπουργό Τσίπρα χαρακτηρίζοντας ως ιστορική την πρόσφατη συμφωνία των Πρεσπών για το ζήτημα της ονομασίας.

  • Από επίσημα αμερικανικά χείλη υπάρχει πλέον διαχωρισμός μεταξύ των χαρακτηρισμών και των γενικότερων εννοιών που αφορούν έναν Μακεδόνα και έναν Έλληνα..... Έλληνας θα αποκαλείται ένας πολίτης ή ένας κυβερνητικός εκπρόσωπος της Ελλάδας, ενώ "Μακεδόνας" θα αποκαλείται ο αντίστοιχος πολίτης ή εκπρόσωπος του πολυεθνικού κρατιδίου των Σκοπίων......

Ο λαομίσητος πρωθυπουργός της Ελλάδας Α. Τσίπρας είχε εχθές τηλεφωνική επικοινωνία με τον αντιπρόεδρο των ΗΠΑ, Μάικ Πένς, στο πλαίσιο της οποίας ο αντιπρόεδρος τον συνεχάρη για την συμφωνία με τα Σκόπια. Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του πρωθυπουργού, ο Τσίπρας υπογράμμισε την σημασία που έχει η συμφωνία αυτή για την σταθερότητα (;) και την ανάπτυξη στα Βαλκάνια.
Αναφέρεται στην ανακοίνωση του γραφείου της αντιπροεδρίας στον Λευκό Οίκο: «Ο αντιπρόεδρος Μάικ Πενς συγχαίρει τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα για την ιστορική συμφωνία με τα Σκόπια για την επίλυση του μακροχρόνιου προβλήματος του ονοματολογικού»

Επίσης σε άλλο σημείο της τηλεφωνικής επικοινωνίας ο Πενς εξέφρασε την στήριξη των ΗΠΑ στα προσεχή βήματα που αφορούν την επιτυχημένη εφαρμογή και υλοποίηση της συμφωνίας, ενώ παράλληλα συζήτησε και το θέμα της Διεθνούς Έκθεσης της Θεσσαλονίκης, στην οποία οι ΗΠΑ θα είναι εφέτος η τιμώμενη χώρα: «Ο αντιπρόεδρος προσέφερε την υποστήριξη των ΗΠΑ για την συμφωνία και την βιώσιμη και επιτυχημένη εφαρμογή της, και επαίνεσε την ηγεσία και το θάρρος του πρωθυπουργού Τσίπρα στην επίτευξη αυτής της συμφωνίας, η οποία θα ενισχύσει την ευημερία και τη σταθερότητα της περιοχής. Ο αντιπρόεδρος Πενς συζήτησε επίσης την επερχόμενη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, στην οποία οι ΗΠΑ θα είναι η τιμώμενη χώρα»

  • Μάλιστα, καταλάβατε τι γίνεται; Μετά το βραβείο "Σθένους" που απένειμε στον Τσίπρα πέρυσι κάποια Γαλλοεβραϊκή φυλλάδα επειδή έφτυσε κατάμουτρα τον ελληνικό λαό μετά το δημοψήφισμα του 2015, έρχονται τώρα και οι Αμερικανοί του Τράμπ να τον επαινέσουν για το "θάρρος" του επειδή προδίδει την Μακεδονία μας.....

Στην συνέχεια ο Πενς πραγματοποίησε τηλεφωνική επικοινωνία και με τον πρωθυπουργό των Σκοπίων Ζόραν Ζάεφ, όπου επαναβεβαίωσε την στήριξη των ΗΠΑ στην Ευρωατλαντική πορεία των Σκοπίων.
«Ο αντιπρόεδρος εξέφρασε την ικανοποίησή του για τη θετική απόφαση του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου για μια πορεία προς την έναρξη των ενταξιακών διαπραγματεύσεων τον Ιούνιο του 2019 και επιβεβαίωσε την υποστήριξη των ΗΠΑ για την συμμετοχή της ΠΓΔΜ στο ΝΑΤΟ και στην ΕΕ», αναφέρει η ανακοίνωση του γραφείου της αντιπροεδρίας.
Επίσης κατά την τηλεφωνική επικοινωνία αναφέρθηκε ότι: «Ο αντιπρόεδρος Μάικ Πενς εξέφρασε την ικανοποίησή του για την θετική απόφαση του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου για μια πορεία προς την έναρξη των ενταξιακών διαπραγματεύσεων τον Ιούνιο του 2019 και επιβεβαίωσε την υποστήριξη των ΗΠΑ για την συμμετοχή της «Δημοκρατίας της Μακεδονίας» στο ΝΑΤΟ και στην ΕΕ»


Spoke to Macedonian Prime Minister @Zoran_Zaev to offer U.S. support for the historic agreement to resolve the long-standing name issue with Greece. The successful implementation will open the door to European integration and bolster the region’s prosperity and stability.


Ως "Περαστικός" να σημειώσω επίσης ότι η αμερικανίδα πρέσβης στο ΝΑΤΟ, Κέι Μπέιλι Χάτσινσον, ανέφερε χθες ότι η Δυτική Συμμαχία (ΝΑΤΟ), θα συνεχίσει να εφαρμόζει την πολιτική "ανοικτών θυρών", σημειώνοντας ότι θα επιτρέψει τις διαπραγματεύσεις προσχώρησης της ΠΓΔΜ, εφόσον ολοκληρωθεί η συμφωνία με την Ελλάδα και θα στηρίξει τις επιδιώξεις της Γεωργίας και της Ουκρανίας να ενταχθούν στην Συμμαχία.
Σε ενημέρωση της στους Αμερικανούς δημοσιογράφους είπε: «Θα τονίσουμε επίσης την πολιτική «ανοικτών θυρών» που έχει το ΝΑΤΟ για νέα μέλη και η “ανοικτή θύρα” που θα μπορούσε να επιτευχθεί σε αυτή τη σύνοδο κορυφής, είναι να επιτρέψουμε τις διαπραγματεύσεις για την ένταξη αυτής που υπήρξε η Πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας.... ωωω με συγχωρείτε, να ξεκινήσει η ένταξη μόλις ολοκληρωθούν τα πάντα με την “Μακεδονία” και την Ελλάδα όσον αφορά το όνομα που θα είναι η Βόρεια Μακεδονία».....



Να θυμίσω όμως στον Πενς, στην Χατσινσον και γενικότερα στους σημερινούς κυβερνήτες των ΗΠΑ τι είχε δηλώσει επίσημα ο τέως Υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Εντουαρντ Στετίνιους τον Δεκέμβριο του 1944 όταν είχε πρωτοδημιουργηθεί η ψεύτικη Σλαβομακεδονία από τον Τίτο:
«Η αμερικανική κυβέρνηση θεωρεί ότι αναφορές, όπως μακεδονικό “έθνος”, μακεδονική “πατρίδα” ή μακεδονική “συνείδηση”, συνιστούν αδικαιολόγητη δημαγωγία που δεν αντικατοπτρίζει καμία πολιτική πραγματικότητα και βλέπει σε αυτές την αναγέννηση ενός πιθανού μανδύα που θα υποκρύπτει επιθετικές βλέψεις εναντίον της Ελλάδας»



  • Οι Αμερικανοί στο παρελθόν έβλεπαν επιθετικές βλέψεις εναντίον της Ελλάδας από κομμουνιστικούς κύκλους ενώ τώρα συνεργάζονται με τους κομμουνιστές κατά της Ελλάδας......


Οι Αμερικανοί μπορεί τότε να έλαβαν αυτήν την θέση γιατί οι μεγάλοι αντίπαλοι τους ήταν οι Κομμουνιστές και το Ανατολικό Μπλοκ, όμως παράλληλα έδιναν ιδιαίτερη σημασία στην Ιστορία και τον Πολιτισμό, κάτι στο οποίο γενικότερα έδινε έμφαση η Δύση, αλλά δυστυχώς στην εποχή μας βλέπουμε ότι απαξιώνονται οι πολιτιστικές αξίες και η ιστορία προς χάριν των γεωπολιτικών επιδιώξεων και του πρόσκαιρου οφέλους και αυτό αποτελεί μια βασική αιτία της επερχόμενης πτώσης της....

Όμως αυτό που θα πρέπει να κρατήσουμε ως προβληματισμό για περαιτέρω σκέψεις είναι η στάση της κυβέρνησης Τράμπ που παριστάνει ότι είναι κατά της Νέας Τάξης, ενώ ακολουθεί την ίδια ατζέντα - όσον αφορά την χώρα μας και αλλού - που θα είχε και μια 'Liberal' κυβέρνηση όπως π.χ. της Χίλαρυ Κλιντον ή άλλων εκπροσώπων της παγκοσμιοποίησης. Τέλος γεννά ερωτήματα και για το κατά πόσο είναι πραγματικά αντίθετος ο Τραμπ με τον Σόρος και την υπόλοιπη Χαζάρικη τοκογλυφική συμμορία που ελέγχουν την FED, την Wall Street, το Hollywood, πολυεθνικές εταιρίες, μεγάλα δίκτυα ενημέρωσης όπως το CNN, το ABC, την New York Times κ.α.

Και για να κλείσω τους προβληματισμούς μου θα πω ως παράδειγμα τι θα γινόταν αν το Μεξικό αποφάσιζε να ονομαστεί Νότιο Τέξας ή Νότια Καλιφόρνια; Τι θα έκαναν οι Αμερικανοί σε μια τέτοια περίπτωση και πως θα μας θεωρούσαν αν εμείς ως Κράτος αναγνωρίζαμε τους Μεξικανούς ως Νότιο Τέξας ή Νότια Καλιφόρνια; 

Τελικά σε ένα πράγμα είχε δίκιο  - έστω και για δημαγωγικούς λόγους - ο Ανδρέας Παπανδρέου: «ΕΟΚ και ΝΑΤΟ το ίδιο συνδικάτο....»


Πηγή - Δίκτυο συνεργαζόμενων bloggers και Ελλήνων πολιτών